Een POI-lijst van de community importeren

Je kunt op internet verzamelingen vinden van POI's van de community en ze met MyDrive in een webbrowser uploaden naar Mijn plaatsen. Een POI-verzameling kan bijvoorbeeld campings of restaurants bevatten voor het gebied waarin je reist en biedt een eenvoudige manier om een locatie te selecteren zonder dat je steeds naar de locatie hoeft te zoeken.

Tip: sommige TomTom-navigatiesystemen beschikken over vooraf geïnstalleerde POI-lijsten.

Je GO maakt gebruik van .OV2-bestanden voor POI-verzamelingen.

Let op: voor het importeren van OV2- en GPX-bestanden moet er ten minste 400 MB geheugenruimte op je GO beschikbaar zijn. Als je het bericht Je hebt meer ruimte nodig ziet, maak je meer ruimte vrij door ongewenste .OV2- of .GPX-bestanden te verwijderen via MyDrive, of door content op het systeem te verwijderen, zoals een kaart die je niet gebruikt.

Ga als volgt te werk om een OV2-bestand te uploaden naar je GO:

 1. Meld je in een webbrowser aan bij je TomTom-account.
 2. Selecteer POI-bestanden in het menu Mijn plaatsen.
 3. Selecteer Importeer POI-bestand en blader naar je .OV2-bestand.

  Tip: de plaatslijst in Mijn plaatsen heeft dezelfde naam als het .OV2-bestand. Wijzig de naam van het bestand zodat je deze eenvoudig kunt herkennen in Mijn plaatsen.

 4. Controleer of je op je GO bent aangemeld bij MyDrive.

  Je GO synchroniseert met je TomTom-account en ontvangt het nieuwe POI-bestand.

  Let op: sommige .OV2-bestanden zijn groot en het kan lang duren om deze bestanden te uploaden. Zorg dat je je GO synchroniseert voordat je gaat rijden.

 5. Selecteer Mijn plaatsen in het Hoofdmenu.

  Je nieuwe POI-lijst wordt in de lijst Plaatsen weergegeven.

 6. Selecteer je nieuwe POI-lijst.

  Je nieuwe POI-lijst wordt geopend en alle POI's in de lijst worden getoond. Selecteer de kaartweergave om de POI's op de kaart te zien.