Locatiegegevens van flitsers en gevaarlijke situaties bijwerken

Net nadat je een bekende locatie van een mobiele flitser bent gepasseerd, wordt je in een routebalkbericht gevraagd of de camera er nog steeds is. Tik op Ja om te bevestigen of op Nee om de flitserlocatiegegevens bij te werken.

GEVARENZONES EN RISICOZONES

De service Waarschuwingen voor gevaren- en risicozones van TomTom is speciaal geconfigureerd voor ritten op wegen door Frankrijk. Sinds 3 januari 2012 is het verboden om waarschuwingen te ontvangen voor locaties van vaste en mobiele flitsers in Frankrijk. Om deze wetgeving na te leven, waarschuwt je TomTom GO Superior je wanneer je gevarenzones en risicozones nadert (in plaats van flitslocaties).

LET OP: gevarenzones zijn aangewezen, permanente locaties. Risicozones worden gemeld door automobilisten en worden geclassificeerd als 'tijdelijke' gevarenzones.

Aangezien gevarenzones en risicozones een (1) of meer flitsers en gevaarlijke situaties kunnen hebben, wordt het pictogram voor de gevarenzone weergegeven wanneer je een van beide zones nadert. De minimale lengte van deze zones is 300 m [0,19 mijl] voor wegen in stedelijke gebieden, 2000 m [1,24 mijl] voor secundaire wegen en 4000 m [2,49 mijl] voor snelwegen.

+ Flitslocaties zijn nu niet beschikbaar en zijn vervangen door een pictogram voor een gevarenzone, dat wordt weergegeven wanneer je aangewezen zones nadert

+ De lengte van de zone is afhankelijk van het type weg en kan 300 m, 2000 m of 4000 m zijn

+ Er kunnen meer dan een (1) flitser binnen elke gevarenzone staan

+ Als flitslocaties zich dicht bij elkaar bevinden binnen dezelfde gevarenzone, kunnen de waarschuwingen voor gevarenzones worden samengevoegd, waardoor de lengte van de naderde gevarenzone toeneemt. Let op: buiten Frankrijk ontvang je waarschuwingen voor flitslocaties. In Frankrijk ontvang je waarschuwingen voor gevarenzones en risicozones.