Sebességmérő kamera figyelmeztetések

A sebességmérő kamerákra figyelmeztető hangjelzések a leggyakoribb típusú sebességmérő kameráknál hallhatók.

A figyelmeztetés akkor hallható, amikor egy sebességmérő kamerához közelít. A készülék többféleképpen figyelmezteti Önt:

A térképen látható szimbólum

Az útvonal mezőben látható szimbólum

Leírás

Rögzített sebességmérő kamera – a sebességmérő kameráknak ez a típusa az elhaladó járművek sebességét ellenőrzi, és egy helyen van rögzítve.

Mobil sebességmérő kamera – a sebességmérő kameráknak ez a típusa az elhaladó járművek sebességét ellenőrzi, és különböző helyekre helyezhetők.

Gyakori mobilkamera-helyek – azokra a helyekre hívja fel a figyelmet, ahol gyakran használnak mobil kamerát.

Átlagsebességet mérő kamerák – a kameráknak ez a típusa az átlagsebességet ellenőrzi két pont között. A készülék az átlagsebességet ellenőrző zóna kezdetén és végén figyelmezteti Önt.

Amikor átlagsebességet ellenőrző zónán hajt keresztül, az átlagsebesség jelenik meg az aktuális sebesség helyett. A terület végéig hátralévő távolság az útvonal mezőn látható.

Sebességet kiemelten ellenőrző zónák – ezekben a zónákban több sebességmérő kamerát is használhatnak.

A készülék a sebességtartó zónák kezdetén és végén figyelmezteti Önt. Ha sebességtartó zónában vezet, megjelenik az aktuális sebessége, és az útvonal mezőben egy vizuális figyelmeztetés látható.

Piroslámpa-kamera – kameráknak ez a típusa a közlekedési szabályok megsértését ellenőrzi a piros lámpáknál. Kétféle piroslámpa-kamera létezik: az egyik a piros lámpán való áthajtást, a másik pedig a piroslámpán való áthajtást és a sebességtúllépést együttesen ellenőrzi.

Forgalomkorlátozás – az ilyen típusú figyelmeztetés a korlátozott forgalmú utakra figyelmeztet.

Gyakori balesetek helye – az ilyen típusú figyelmeztetés olyan helyekre hívja fel a figyelmet, ahol statisztikailag gyakoriak a közúti balesetek.

A készülék a gyakori balesetek helyének kezdetén és végén figyelmezteti Önt. Ha gyakori balesetek zónában vezet, megjelenik az aktuális sebessége, és az útvonal mezőben egy vizuális figyelmeztetés látható.