Een GPX-trackbestand importeren

GPX-bestanden (GPS exchange-indeling)

GPX-bestanden bevatten een zeer gedetailleerde registratie van een route, inclusief off-road locaties. Een GPX-bestand kan bijvoorbeeld een toeristische route of een vaste voorkeursroute bevatten. Je kunt op internet verzamelingen vinden van GPX-bestanden van de community en ze met MyDrive in een webbrowser uploaden naar Mijn plaatsen. GPX-bestanden worden tracks nadat ze zijn geïmporteerd.

Tracks hebben een begin- en eindpunt, maar geen tussenstops, en er is een vast, kaartafhankelijk traject tussen deze punten. Je navigatiesysteem volgt deze route zo nauwkeurig mogelijk. Je kunt tracks bewerken met hulpmiddelen als Tyre Pro.

GPX-bestanden gebruiken

Je kunt MyDrive op je computer gebruiken om GPX-trackbestanden te importeren op je TomTom-systeem. De tracks worden opgeslagen in het menu Mijn routes. Je systeem navigeert exact langs de GPX-track en biedt niet aan je route opnieuw te plannen, zelfs niet als er een snellere route beschikbaar is.

Een GPX-trackbestand importeren

Let op: voor het importeren van OV2- en GPX-bestanden moet er ten minste 400 MB geheugenruimte op je GO beschikbaar zijn. Als je het bericht Je hebt meer ruimte nodig ziet, maak je meer ruimte vrij door ongewenste .OV2- of .GPX-bestanden te verwijderen via MyDrive, of door content op het systeem te verwijderen, zoals een kaart die je niet gebruikt.

Ga als volgt te werk om een GPX-bestand te importeren met MyDrive:

 1. Verbind je GO met je computer met behulp van MyDrive Connect.
 2. Selecteer Mijn routes in MyDrive.
 3. Selecteer Importeer GPX-bestand en blader naar je GPX-bestand.

  Tip: het trackbestand in Mijn routes heeft dezelfde naam als het GPX-bestand. Wijzig de naam van het bestand zodat je deze eenvoudig kunt herkennen in Mijn routes.

  Je nieuwe track wordt weergegeven in de lijst Mijn routes.

 4. Wacht totdat het trackbestand is geüpload naar je GO.
 5. Open Mijn routes.

  Je geïmporteerde track wordt weergegeven in de lijst Mijn routes.